Om teatern


1991 visades i Sveriges Television min pjäs ”Blank päls och starka tassar”. Det var min dramadebut.

Huvudrollerna spelas av Anki Albertsson och Ove Tjernberg. Det är en kärlekshistoria i tre delar, där Bibi Anderson spelar hustru till Ove Tjernbergs rollfigur Jack. Anki spelar Irene, en ung tjej, som möter den livströtte Jack. Temat är ju inte särskilt nytt, men tåls att röra vid många gånger och Anki Albertsson och Ove Tjernberg lyser av den kraft som är kärlekens och ledans, lyser av den suveränitet som uppstår i det stora Försöket, det stora försöket att leva.

Teater Tua i Göteborg presenterade 2002 en lunchteaterföreställning, som de kallar ”Har du lust”, en 45 minuter lång föreställning med texter och sånger. Pjäsen hade premiär i Vänersborg hösten 2002. Föreställningen gavs bl a också på Lilla Teatern i Göteborg (2002).

Föreställningen bygger på ett ofrivilligt möte mellan två kvinnor och texterna är från Kristina Lugns ”Nattorienterarna” och min debut för teaterscenen, en sorts återsken från ”Blank päls…” eftersom det var det de ville ha, de två skådespelarna Malin Claesson och Josephine Bauer, när de tog kontakt med mig angående projektet.


Text: Ingela Strandberg ©

Utformning: T Strandberg